Mercedes med X-klasse i 2017

av | nov 10, 2016 | Mercedes-Benz, Pickup, Varebil

Mercedes lanserer sin X-klasse og omtaler den som verdens første ekte premium-pickup. Med det sender de et aldri så lite stikk til VW som kom med sin oppgraderte versjon av Amarok for ikke så lenge siden.

Både aktive og passive sikkerhetssystemer og føreassistenter basert på kamera, radar og ultralyd vil være tilgjengelig på X-klasse. Dermed ser det ut som at Mercedes har grunnlag for sin påstand, for Amarok mangler det meste av dette. V6-dieselmotor med 4Matic permanent firehjulstrekk er også på plass, og kjenner vi Mercedes rett blir nok V6-motoren minst like kraftig som VW sin. For å kutte kostnader er bilen bygget i samarbeid med Nissan på samme plattform som Navara og Alaskan.

 

Powerful Adventurer og Stylish Explorer

De to konseptbilene som har blitt presentert skiller seg klart fra hverandre. Powerful Explorer har en høyde på 1.90 m, vinsj, tauekrok, hjulbuer i matt karbon og beskyttelsesplater foran og bak. Den lukter testosteron og off-road lang vei, og med de overdimensjonerte dekkene som sitter på konseptbilen ser den litt ut som en lettversjon av en Arctic Truck.

Stylish Explorer derimot er rettet mer mot den urbane eventyreren. Den har renere linjer, mer personbilfølelse over seg og er utstyrt med 22″ felger og lukket plan. Hvorvidt de egendesignede lasteplanene og resten av designfinessene blir tilgjengelig på produksjonsmodellene gjenstår å se, og i så tilfelle blir nok mye av det å finne på listen over ekstrautstyr.

 

Ingen Nissan

I tillegg til Daimlers V6 dieselmotor vil X-klasse også være tilgjengelig med Nissans firesylindrede motor både med manuell- og automatkasse. Bakakselen benytter det samme systemet som på Navara, 5-link oppheng med spiralfjærer, men Mercedes sier at det er deres egen aksel som sitter på X-klasse.

Hvor mye Nissan og hvor mye Mercedes det kommer til å være på produksjonsmodellene gjenstår å se. Konseptbilene har et tydelig Mercedes stempel, og interiøret minner kraftig om det vi finner i V-klasse og C-klasse modellene. Mercedes er på sin side klar på at konseptbilene ikke er langt unna produksjonsmodellene, og hvis vi tar deres ord for god fisk er det bare å glede seg.

Se flere bilder av X-klasse i galleriet under.

Prøvekjørt: Nye Volkswagen Crafter 2017

Nye Crafter. Det er ikke snakk om en facelift eller noen små justeringer her og der. Volkswagen har gått ut av samarbeidet med Mercedes Benz, laget en helt ny Crafter fra bunnen av og på toppen av det hele bygget en ny fabrikk i polen som skal mate ut bilen til kundene. Her er det bare å kjøre døgnkontinuerlige skift på fabrikken, for denne bilen tror vi blir en suksess.

Enova-tilskudd til proffmarkedet

På Enovakonferansen i Trondheim i dag annonserte Enova et støttetilbud til virksomheter som kjøper batterielektriske og hydrogendrevne kjøretøy. Målsetningen er å få fortgang i innfasingen av utslippsfrie kjøretøy i næringslivet i Norge. – Transport står for nærmere...