Første el-lastebil til DB Schenker ble ønsket velkommen av statsminister Erna Solberg og administrerende direktør i Schenker Jochen Thewes.

Den nye Volvo FL electric ble avduket av Norges statsminister Erna Solberg på Oslo City Hub. Hun takket DB Schenker for innsatsen mot grønnere transportløsninger.

-Vi er avhengige av ambisiøse aktører som DB Schenker for å utvikle ny grønn teknologi. Jeg vil berømme dere for en innovativ tilnærming som også går utover bruk av elektriske lastebiler, uttalte Solberg.

Lanseringen støttes av Enova. Dette er Norges første serieproduserte 16-tonns elektriske lastebil og vil gjøre det mulig for DB Schenker å drive bærekraftig logistikk i Oslo.

Jochen Thewes sier Schenker er fullt ut forpliktet til å kontinuerlig redusere sitt økologiske fotavtrykk.

– Med den nye Volvo FL Electric, og løsningen knyttet til Oslo City Hub, kan vi nå bevise at utslippsfri drift er mulig i bytransport. Vi er stolte av å levere førsteklasses løsninger for å beskytte miljøet vårt og bidra til større ambisjoner om et klimanøytralt samfunn, sier han.

Med en bruttovekt på 16 tonn vil Volvo FL electric bli brukt i DB Schenkers bydistribusjon i Oslo. Totalt har DB Schenker bestilt elleve elektriske lastebiler som skal erstatte dieseldrevne lastebiler. For å symbolisere dette har den første av tre Volvo FL electric lastebiler en profilering som sier “100% elektrisk i Oslo”.

Oslo City Hub som ligger sentralt plassert i hovedstaden ble åpnet i mai 2019. Ved utgangen av 2020 er målet at bydistribusjonen til skal kjøres helt uten fossilt brensel, ved hjelp av elektriske lastebiler, varebiler og sykler.