MAN vinner designpris

Den helelektriske bybussen er kåret til vinner av iF Gold Award innenfor kategorien “Biler/kjøretøy/motorsykkel” av jurypanelet i iF International Forum. 

78 internasjonale design-eksperter fra mer enn 20 land valgte årets iF Design Award-vinnere på bakgrunn av 7.298 kandidater fra 56 land. Det offisielle utsagnet til jurypanelet i iF International Forum stadfester:

“Når det gjelder eksteriøret av kjøretøyet, ble vi imponert av fronten med de merkespesifikke frontlyktene, for ikke å nevne bruken av glassflater og modulære karosserideler.” Videre heter det: “Interiøret er preget av flotte materialer av høy kvalitet og et moderne fargevalg som gjenspeiles selv i de minste detaljene.”

12-metersutførelsen av Lion’s City E har plass til inntil 88 passasjerer. Den helelektriske drivlinjen leverer mellom 160 kW og opp til det maksimale på 240 kW. Energien kommer fra modulære batterier med kapasitet på 480 kWh. Lion’s City E har en rekkevidde på 200 km gjennom batterienes fulle livsløp, og helt opp til 270 km under gunstige forhold.

MAN vinner prisen iF Design Award for femte år på rad
Prisen iF Design Award har vært utdelt årlig siden 1953 på basis av etablerte kriterier. Disse kriteriene inkluderer det ytre utseendet og designet på produktet, innovasjonsgraden, ergonomi og funksjonalitet, samt miljømessige aspekter. MAN var blant vinnerne av prisen første gangen i 1953, og siden har selskapet mottatt totalt 15 iF Design Awards, hvorav fire iF Gold Award.

– Prisen er en av de mest prestisjefylte designpriser i verden. Det faktum at vårt bussdesign-team nå har vunnet den for femte år på rad, gleder oss selvsagt stort. Det er også en imponerende demonstrasjon av hvor mye innovasjon og fremragende design som preger bussene våre. Takket være det fantastiske nivået på samarbeidet på tvers av alle våre avdelinger har vi igjen klart å oppnå det ideelle resultatet for våre kunder, sjåfører og passasjerer, sier Stephan Schönherr, som i sin rolle som Vice President Styling Bus, er ansvarlig for bussdesign for både MAN og NEOPLAN hos MAN Truck & Bus.

I 2016 gikk iF Design Award til MAN Lion’s Intercity, i 2017 til NEOPLAN Tourliner, i 2018 til MAN Lion’s Coach og i 2019 til MAN Lion’s City. Den helelektriske MAN Lion’s City E, som går i serieproduksjon i andre halvdel av 2020, er nå den femte prisvinneren på rad.

 

Vi tar digitalisering på alvor