I begynnelsen av 2017 øker antallet Solaris busser med 99 stykker på rutene i og rundt hovedstaden. Den polske leverandøren undertegnet avtale med Unibuss og Nobina bare dager før Solaris Urbino 12 Electric ble kåret til “Bus of the year 2017”.

Det blir ikke levert noen elektriske busser i denne omgang, men samtlige busser går på HVO-drivstoff og er et skritt på vei mot en utslippsfri kollektivtransport. Alle bussene blir levert med DAF drivlinje og Euro 6 godkjente motorer.

Unibuss har valgt 18,75 meters varianten av Urbino og får levert 75 stykker i begynnelsen av neste år, mens Nobina følger etter med 24 stykker Urbino 12. Alle bussene blir levert med InterCity stoler selv om de kun skal kjøre i Oslo, noe som vil gjøre bussturen litt mer komfortabel for passasjerene.

“Å vinne slike store ordre beviser at Solaris har fått tillit hos kunder i Norge. Vi er meget takknemlige og lover å levere busser som lever opp til forventningene hos både førere og passasjerer”, sier salgsansvarlig hos Solaris, Eberhard Wolters.

Det er i dag 369 Solaris busser på norske veier fordelt på 24 forskjellige byer. Etter denne leveransen til Unibuss og Nobina i 2017 vil Solaris bli en av de ledende leverandører av rutebusser i Norge.