Bertel O. Steen tar over importen av Opel

Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen. Foto.

[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»2_3″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Bertel O. Steen AS har inngått en avtale om å kjøpe 100% av aksjene i Opel Norge AS, og overtar dermed retten til å importere og selge Opel person- og varebiler i Norge.

– Vi er glade for å overta Opel i Norge. Det er et tradisjonsrikt merke med meget god kvalitet på bilene sine. Vi ser et stort potensial for å styrke posisjonen til Opel i Norge i tiden som kommer, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen.

Kjøpt av Groupe PSA

I 2017 ble Opel kjøpt av franske Groupe PSA. Groupe PSA er Europas nest største bilprodusent med merker som Peugeot, Citroën og DS. Disse importeres til Norge av Bertel O. Steen.

Opel Automobile GmbH er fornøyde med å ha undertegnet avtalen med Bertel O. Steen.

– Valget av Bertel O. Steen til å ivareta ansvaret for Opel i det norske markedet er en anerkjennelse av konsernets sterke resultater. Det er også et uttrykk for at vi har tiltro til at Bertel O. Steen har den kompetanse som skal til for å øke Opels markedsandel i Norge. Bertel O. Steen har en lang fartstid som både importør og detaljist og vi er trygge på at vi sammen vil kunne styrke Opels posisjon i markedet, sier Xavier Duchemin, leder for salg, markedsføring og servicemarked i Opel Automobile GmbH.

100 år siden sist
Bertel O. Steen har samarbeidet med den franske bilprodusenten i 88 år ved å distribuere Peugeot i Norge. I 2015 overtok Bertel O. Steen også import og distribusjon av Citroën.

– Det er både gledelig og spennende med en slik utvikling for Bertel O. Steen. Det er også en avtale med et historisk sus over seg: Da automobilen gjorde sitt første inntog i Norge hadde Bertel O. Steen Opel fram til 1918. Nå gjenforenes vi 100 år senere. Vi gleder oss veldig til å få Opel tilbake blant bilmerkene i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Bjørn Maarud.

Avtalen må først godkjennes av Konkurransetilsynet og formell overtakelse forventes mot slutten av året.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_3″][et_pb_blog admin_label=»Blogg» fullwidth=»on» include_categories=»79,80,72,65″ show_thumbnail=»on» show_content=»off» show_more=»off» show_author=»on» show_date=»on» show_categories=»on» show_comments=»on» show_pagination=»on» offset_number=»0″ use_overlay=»off» background_layout=»light» use_dropshadow=»off» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» posts_number=»1″]

 

[/et_pb_blog][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Vi tar digitalisering på alvor