Solaris Urbino 12 Electric har fått tittelen “bus of the year 2017”. Det er første gang denne tittelen går til en polsk fabrikant og første gang i historien den går til en batteridrevet buss. 

Årets konkurranse ble holdt i Brussel fra 30. mai til 3. juni. Fem busser fra henholdsvis Ebusco, Irizar, Van Hool, Solaris og Mercedes konkurrerte om den gjeve tittelen. Alle produsentene deltok med elektrisk drevne busser, bortsett fra Mercedes som deltok med en buss drevet av CNG/Naturgass.

Nye Solaris Urbino 12 Electric er utstyrt med 240 kWh batterier. To ladesystem er installert i bussen. En pantograf for lading på holdeplasser og et plug-in system for lading ved endestasjoner.

I løpet av flere dager med testing har juryen vurdert målbare kriterier som akselerasjon, bremselengde, vibrasjoner og støynivå, samt mer subjektive kriterier da jurymedlemmene tok på seg roller både som sjåfør og passasjer. Det er første gang juryen har vurdert så mange elektriske busser.

Solaris har produsert elektriske trolleybusser siden 2001, og startet serieproduksjon av elektriske busser i 2011, og har med dette hatt denne type produkter lengst av alle leverandører i Europa.

Fjorårets vinner var Iveco Magelys.