Renault Trucks lanserte tidligere i år den elektriske varebilen Renault Master ZE. Nå følger de opp med to lastebiler i 16 og 26 tonns segmentet. – Vi har allerede fått en rekke henvendelser, sier Viggo Noreng, kommersiell direktør for Renault Trucks.

Det skulle ikke gå mer en snaue to minutter etter at Viggo Noreng delte en post på sin LinkedIn-profil, før den første henvendelsen dukket opp.

– Jeg hadde ikke før trykket «publiser», så dukket den første meldingen opp, og etter det har det kommet en god del henvendelser.

Renault Trucks Norge har booket 5 byggeplasser på fabrikken i Blainville i Frankrike, men vurderer nå om dette holder.

– Vi har mulighet til å få tildelt noen plasser til, men vi må bestemme oss raskt, for det er en voldsom interesse i Europa også.

Bredt modellutvalg
Renault vil i tillegg til Master ZE kunne tilby en D Wide ZE 26 tonn og en D ZE 16 tonn.  Dette gjør Renault Trucks til den eneste leverandøren i markedet som kan levere både elektriske vare- og lastebiler.

Bilene vil leveres med to alternative batteripakker, en omfattende utstyrsliste som standard, og med komplett serviceavtale.

– Vi sikter oss inn på distribusjon og renovasjon, og vil gjøre nøye vurdering av bruksområdet for bilen, før vi lager en bestilling, sier Noreng. De fleste lastebiler i dette segmentet går mellom 4 og 10 mil per dag. Selv under svært krevende forhold, vil derfor disse bilene fungere godt innenfor sjåførens grense for rekkeviddeangst.

Produksjonen starter uke 11, og de første bilene vil kunne levers innen slutten av andre kvartal 2020.

Fakta Renault D/D Wide
Batteripakke 200/300 kwh batteri
Motor
Opptil 300KW
Rekkevidde
Inntil 30 mil under optimale forhold
Ladesystem
AC (22kW) eller DC (50-150kW) CCS Combo 2
Ladehastighet 1 – 11 timer
Nyttelast
Inntil 11 tonn