Den nye Ford Ranger Wildtrack kommer nå i en spesialbygd versjon som skal fungere som base for droner som skal undersøke det norske strømnettet.

Det var under en pressekonferanse i Halden med eSmart Systems at den ombygde Ford Ranger Wildtrack fikk sin verdenspremiere. Utbyggeren Lafinto, som Ford samarbeider med, har hatt som oppgave å bygge om pickupen til å fungere som base for droner – som sendes ut på oppdrag for å overvåke og melde tilbake feil og svakheter i det norske strømnettet. Det er eSmart Systems i Halden, som står bak systemet.

Vil lansere Fords dronebil i resten av Europa og USA
Det norske selskapet har blant annet kontorer både i USA, Storbritannia, Singapore og Tyskland, og planlegger nå å lansere Fords ombygde drone-pickup og eSmart Systems sine droner til å overvåke strømnettet også i en rekke andre land i Europa og USA.
Vil revolusjonere overvåkningen av strømnettet

– Pr. i dag brukes det millioner av kroner, hundrevis av mennesker og mange helikoptre for å overvåke vårt strømnett. Dette arbeidet blir nå revolusjonert. Dronebilen med to droner har bildegjenkjenningssystemer og avansert programvare, sier en entusiastisk administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den spesialbygde konseptbilen fra Ford er også utstyrt med avansert radiokommunikasjonsteknologi. På denne måten vil data kunne sendes mellom bilen og skyen, fra steder hvor dette ikke tidligere var mulig.

– En slik avtale vil bety et betydelig salg av vår Ford Ranger, både i Norge men også i resten av Europa. Vi er selvsagt også glad for at eSmart Systems med sitt valg bekrefter at Ranger er det beste pickup-kjøpet i klassen, sier Berg.

300-timers ombyggingsjobb for Rangeren
I skyen vil Connected Drone bruke intelligente systemer for å sile ut de bildene som er kritiske for energiselskapet å se.

– Vi har brukt drøyt 300 timer på å bygge om Fords pickup. Den har blitt hevet med 10 cm og det er montert ytterligere avansert utstyr på den, sier daglig leder i Lafinto, Eivind Wolff.

En spesialdrone som sørger for kommunikasjon er montert på taket, og en større inspeksjonsdrone anvender en egen operasjons- og landingsplattform på lasteplanet. Begge dronene tar av og lander direkte på bilen mens operatørene sitter i bilen og styrer og overvåker droneflygningene.

Ford Motor Norge og Lafinto er med i et konsortium sammen med blant annet Kongsberg Gruppen, Telenor, Microsoft og Norut, som underleverandører til eSmart Systems.

Forskrift om bruk av kjøretøy – utgave 7

Forskrift om bruk av kjøretøy – utgave 7

Forskrift om bruk av kjøretøy – utgave 7 kan nå bestilles. Er din bedrift abonnent på denne boken får dere den automatisk tilsendt i posten, alle andre kan bestille den i vår nettbutikk. Abonnerer du på Verkstedpakka har du tilgang i din digitale bokhylle allerede i dag.

Lanserer spesialutgave av Ranger på Svalbard

Lanserer spesialutgave av Ranger på Svalbard

For å lansere den nye spesialutgaven av Ranger la Ford filmingen av Ranger Black Edition til Svalbard. - Vi tok vårt tøffeste og mørkeste kjøretøy til en av de aller tøffeste og mørkeste stedene på jorden for den ultimate testkjøringen. Innbyggerne på Svalbard er helt...

Mercedes med X-klasse i 2017

Mercedes med X-klasse i 2017

Mercedes lanserer sin X-klasse og omtaler den som verdens første ekte premium-pickup. Med det sender de et aldri så lite stikk til VW som kom med sin oppgraderte versjon av Amarok for ikke så lenge siden.

Finalistene til Van of the Year 2017

Finalistene til Van of the Year 2017

Kandidatlisten i Van of the Year 2017 har nå krympet fra ni til fem modeller etter første valgrunde. Tre av finalistene er nyutviklede varebiler. Disse er Hyundai H350, Volkswagen Crafter og PSA modellene Peugeot Expert/Citroen Jumpy og Toyota Proace. De to...