For å lansere den nye spesialutgaven av Ranger la Ford filmingen av Ranger Black Edition til Svalbard.

– Vi tok vårt tøffeste og mørkeste kjøretøy til en av de aller tøffeste og mørkeste stedene på jorden for den ultimate testkjøringen. Innbyggerne på Svalbard er helt avhengig av pålitelighet, og Ford Ranger Black Edition beviste at den leverte når den ble brukt i deres daglige gjøremål i et svært krevende miljø, sier Fords Brand Content manager for nyttekjøretøy, Steve Fletcher.

Handlingen i lanseringsfilmen kretser rundt tre personer som bor og jobber i verdens nordligst beliggende by, Longyearbyen. Innbyggerne har hele 40 ulike nasjonaliteter. Her er det også flere isbjørner enn folk.

Se videoen her:

Mørkt i 110 dager hvert år
I mer enn 110 dager årlig lever og jobber og kjører innbyggerne i det totale mørke. Dette er ikke en plass for alle – verken når det gjelder mennesker eller biler.

Filmen, som er utviklet av byrået GTB, er filmet av den prisvinnende regissøren, Toby Dye, og er produsert ved RSA Films London. Dette studioet tilhører den kjente produsenten, Ridley Scott.

– Vi er selvsagt kjempestolt over å få vist frem vårt vakre og arktiske landskap på Svalbard. Dette er en film som vil bli vist verden rundt, og er flott Norges-reklame. Det er også en perfekt match mellom Svalbard og den nye Limited Edition-utgaven av pickupen vår. Den er både mørk, tøff og vakker – akkurat som Svalbard i mørketiden, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Følger tre innbyggere i mørketiden
I filmen får vi møte tre innbyggere som bruker Ranger Black Edition i sin hverdag. En snekker som bygger hus og skur, en flyplassansatt som bor alene med hunden sin i et øde område utenfor sentrum av byen  og en arktisk gårdbruker får sin fortelling fortalt.

Begrenset til 2500 Black Edition enheter
Ranger Black Edition er basert på den populære Limited-serien, men er lakkert helt svart, med svart finish på grillen, aluminiumsfelgene, veltebøylen og andre eksteriørdetaljer. Bilen vil bare selges som Double Cab og produksjonen på spesialmodellen er også begrenset til 2500 enheter.