MAN Truck & Bus tar nå neste skritt mot serieproduksjon av batteridrevne bybusser. En forserie lanseres neste år, og ordinær serieproduksjon er planlagt å starte mot slutten av 2019.

EU har lansert et såkalt eMobility Roadmap som beskriver hvordan transportsystemer i Europa skal elektrifiseres, og MAN er en partner i dette. I sin strategi for å komme frem til hensiktsmessige batteridrevne løsninger har de nå inngått et samarbeid med en rekke transportører i Tyskland og Luxembourg. Årsaken til dette er at el-busser alene ikke er nok. Infrastrukturen rundt, ikke minst når det gjelder lading, er minst like viktig. Noen av samarbeidspartnerne har allerede elektriske busser i drift og kan bidra med verdifull erfaring.

Selskapet deltar også i EUs forskningsprosjekt ECOCHAMPS hvor målet er videreutvikling av hybridteknologien for forskjellige bruksområder. Både elektriske og hybride løsninger kommer til å leve side om side innenfor persontrafikken, alt etter lokale forhold og behov, og selskapet satser på begge.

Satser på depot-lading
MAN mener depot-lading av batteriene er den beste løsningen. Det gir en enklere infrastruktur, og man slipper hurtiglading i løpet av den daglige driftstiden. De benytter et modulsystem for batteriene, slik at kundene kan velge den optimale kombinasjonen av nyttelast og rekkevidde. MAN Truck & Bus peker imidlertid på at det ved valg av antall batterimoduler må tas høyde for at oppvarming og ventilasjon vil også vil kreve energi levert av batteriene.

Ny Lion’s City
En helt ny MAN Lion’s City vil bli lansert i mars 2018. Den er helt nykonstruert for å kunne danne basis for alle MANs drivlinjer i bybusser i årene som kommer. Basisen vil være den samme enten man velger forbrenningsmotorer for diesel eller gass, hybride løsninger eller ren batteridrift.

 

Forbereder elektrisk distribusjon

MAN forbereder seg på en elektrisk fremtid når det gjelder distribusjonstransport. I september starter fullskalatester av batteridrevne TGM og TGS, og serieproduksjon er planlagt startet i 2021.

les mer

MAN med ny Lion’s Coach

Nå er oppgradering av dagens MAN suksess Lion’s Coach rett rundt hjørnet. Utgangspunktet for oppgraderingen av MAN Lion’s Coach er det kommende direktivet for veltesikring, ECE R66.02, som gjelder fra oktober 2017. Resultatet ble mye mer enn bare et sterkere karosseri.

les mer

Vi opplever for tiden problemer med beregning av frakt i vår nettbutikk. Fraktkostnaden kan bli endret ved fakturering. Dismiss