Nå er oppgradering av dagens MAN suksess Lion’s Coach rett rundt hjørnet.

Utgangspunktet for oppgraderingen av MAN Lion’s Coach er det kommende direktivet for veltesikring, ECE R66.02, som gjelder fra oktober 2017. Resultatet ble mye mer enn bare et sterkere karosseri.

Den oppdaterte MAN Lion’s Coach har fått et nytt design. Designerne har fokusert på tydelige skiller mellom førerplass og passasjerrom. Det første man legger merke til er de nye frontlysene. Disse leveres med LED, slik som baklysene. LED-lysene gjør ikke bare bussen mer miljøvennlig og økonomisk i bruk, men det gjør den også tryggere i trafikken. Interiøret har også gjennomgått en spennende oppdatering.

En optimalisert Euro 6-motor skal gi økt ytelse. Bussen vil også leveres med elektronisk styrt vannpumpe, kompressor og ny klimakompressor som er med på å redusere forbruket av diesel. I tillegg er det også en hel rekke assistansesystemer tilgjengelig i den nye bussen: topografi-basert cruise Control system MAN EfficientCruise med EfficientRoll funksjon, Adaptive Cruise Control (ACC) og MAN Attention Guard.

Den nye MAN Lion’s Coach vil bli offisielt lansert i oktober på Busworld 2017 i Kortrijk.

Forbereder elektrisk distribusjon

MAN forbereder seg på en elektrisk fremtid når det gjelder distribusjonstransport. I september starter fullskalatester av batteridrevne TGM og TGS, og serieproduksjon er planlagt startet i 2021.

MAN går elektrisk

MAN Truck & Bus tar nå neste skritt mot serieproduksjon av batteridrevne bybusser. En forserie lanseres neste år, og ordinær serieproduksjon er planlagt å starte mot slutten av 2019.

Bertel O. Steen får Setra

For ytterligere å styrke salgsorganisasjonen for buss i Norge har Daimler AG gitt den eksisterende Mercedes-Benz importøren Bertel O. Steen AS, import- og salgsrettigheter for det komplette Setra-programmet. Avtalen er gyldig fra 01.05.2017.

Norges første elektriske bussrute

Drammen satser stort på miljøvennlig kollektivtransport. Brakar og Siemens har nå signert en avtale som sikrer at de helelektriske bussene blir satt i drift på rute 51 til høsten. Før jul ble det kjent at Ebusco vant anbudet på levering av elektriske busser med...

Ny ettermarkedsdirektør til MAN

Annbjørn Vasdal (41) overtar som ettermarkedsdirektør i MAN Norge. Han vil også ha det overordnende ansvaret for nettverksutvikling i Norge og Sverige. – Vasdal har den erfaringen og kompetansen som skal til for å utvikle vår organisasjon i tråd med våre...

99 Solaris Urbino til Oslo

I begynnelsen av 2017 øker antallet Solaris busser med 99 stykker på rutene i og rundt hovedstaden. Den polske leverandøren undertegnet avtale med Unibuss og Nobina bare dager før Solaris Urbino 12 Electric ble kåret til “Bus of the year 2017”. Det blir...