Nå er oppgradering av dagens MAN suksess Lion’s Coach rett rundt hjørnet.

Utgangspunktet for oppgraderingen av MAN Lion’s Coach er det kommende direktivet for veltesikring, ECE R66.02, som gjelder fra oktober 2017. Resultatet ble mye mer enn bare et sterkere karosseri.

Den oppdaterte MAN Lion’s Coach har fått et nytt design. Designerne har fokusert på tydelige skiller mellom førerplass og passasjerrom. Det første man legger merke til er de nye frontlysene. Disse leveres med LED, slik som baklysene. LED-lysene gjør ikke bare bussen mer miljøvennlig og økonomisk i bruk, men det gjør den også tryggere i trafikken. Interiøret har også gjennomgått en spennende oppdatering.

En optimalisert Euro 6-motor skal gi økt ytelse. Bussen vil også leveres med elektronisk styrt vannpumpe, kompressor og ny klimakompressor som er med på å redusere forbruket av diesel. I tillegg er det også en hel rekke assistansesystemer tilgjengelig i den nye bussen: topografi-basert cruise Control system MAN EfficientCruise med EfficientRoll funksjon, Adaptive Cruise Control (ACC) og MAN Attention Guard.

Den nye MAN Lion’s Coach vil bli offisielt lansert i oktober på Busworld 2017 i Kortrijk.

Produksjonen hos Daimler AG i gang igjen

Produksjonen hos Daimler AG i gang igjen

Etter en total nedstengning av produksjonen for alle nyttekjøretøy siden Korona-krisen traff Europa har Daimler nå besluttet en gradvis åpning av fabrikkene for Mercedes-Benz, Setra og Fuso.

Korona-forlengelse av utløpt førerett

Korona-forlengelse av utløpt førerett

Statens vegvesen gir åpning for en midlertidig forlengelse av utløpt førerett for trafikanter med førerett for tunge klasser, yrkessjåfør -og utrykningskompetanse samt førerkortinnehavere som er over 80 år, fordi det i forbindelse med Korona-utbruddet generelt er...

MAN vinner designpris

MAN vinner designpris

Den helelektriske bybussen er kåret til vinner av iF Gold Award innenfor kategorien “Biler/kjøretøy/motorsykkel” av jurypanelet i iF International Forum.

Forskrift om bruk av kjøretøy – utgave 7

Forskrift om bruk av kjøretøy – utgave 7

Forskrift om bruk av kjøretøy – utgave 7 kan nå bestilles. Er din bedrift abonnent på denne boken får dere den automatisk tilsendt i posten, alle andre kan bestille den i vår nettbutikk. Abonnerer du på Verkstedpakka har du tilgang i din digitale bokhylle allerede i dag.

Få alt vårt regelverk som e-bøker!

Få alt vårt regelverk som e-bøker!

Nå kan du bestille Verkstedpakka og få alt vårt regelverk digitalt! Pakken gir deg alle våre hefter og bøker tilgjengelig som e-bøker på vår hjemmeside. Du kan enkelt søke etter det du er på jakt etter, klikke deg direkte fra innholdsfortegnelsen til kapitler og...

Kjørte over 400.000 km på ett år

Kjørte over 400.000 km på ett år

En sen kveld i oktober 2018 startet den nye ekspressbussen til VY146 på sin første nattavgang fra Bussterminalen i Oslo – med Måløy som destinasjon. Ett år etter har bussen, en Volvo 9700 HD ekspressbuss, passert 400.000 km! Er dette Norgesrekord? Eller kanskje enda bedre? Verdensrekord?