En splitter ny Volvo FH16 750 trekkvogn er tatt i bruk av Petter Solbergs rallycrossteam, PSRX. Petter Solberg, som i fjor ble historiens første verdensmester i rallycross, fortsetter suksessen og leder årets VM overlegent etter seks runder.

– Hele teamet har æren for suksessen og alle detaljer teller. Kun det beste er godt nok av materiale, og vi er derfor veldig stolte over at Volvo Trucks er vår samarbeidspartner og sikrer trygg og sikker transport av utstyret, sier Petter Solberg i en kommentar.

Den nye trekkvogna som nå er tatt i bruk, erstatter en Volvo FH 540 4x2 – trekker som teamet har benyttet så langt.

– Klart vi hadde greid oss med en bil med langt mindre effekt, men så vel Volvo Trucks som teamet mitt ønsker kun det beste av det beste, sier Petter med et smil, før han klatrer opp på de to trekkvognene, den gamle og den nye, for å gjøre en «Van Damme»!

Den nye trekkvogna er selvsagt utstyrt med det meste av utstyr og fremstår som en utstillingsmodell. Så tar gutta i temaet spesielt godt vare på den også; innbyttebilen er å anse som ny å se på.

– Klart vi er stolte over å ha det beste på markedet, og det er jo et lite signal om at kun det beste er godt nok for teamet, sier en av sjåførene, Stian Pettersen fra Elverum.

Bilen har Volvos sterkeste motor, en 16-liters, 6-sylindret rekkemotor koblet til Volvos egenutviklede automatiserte I-Shift girkasse. Motoren yter 750 hk og har et fantastisk dreimoment på 3550 Nm! I tillegg er bilen utstyrt med alle Volvos sofistikerte assistansesystemer for sjåføren som Lane Keeping, adaptiv konstantfartholder og sideradar for å oppdage trafikanter i blindsonen – for å nevne noe.

Denne doningen er vi stolte av, og den vil gjøre en kjempejobb for teamet, slutter regjerende verdensmester Petter Solberg.

Kilde: Volvo, pressemelding

Waldemar rykker opp i Volvo-konsernet

Waldemar rykker opp i Volvo-konsernet

Drøye tre år etter Waldemar Andrè Christensen ble tilsatt som ny administrerende direktør i Volvo Norge AS forlater han nå stillingen og vil i september tiltre som Vice President Truck Sales & Offering for Volvo Trucks Europe.

les mer
Uptime for Mercedes-Benz

Uptime for Mercedes-Benz

Som første leverandør i Norge tilbyr Mercedes-Benz Uptime automatisk fjerndiagnose av kjøretøy under kjøring. Dette skal gi mer forutsigbarhet for kunde og mindre nedetid for bilen.

les mer