Landets første fyllestasjon for flytende biogass ble i går åpnet på Furuset i Oslo av klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Fyllestasjonen er bygget av AGA og er den første av mange planlagte stasjoner som kommer til å åpne fremover. Fra før har AGA bygget flere stasjoner for komprimert biogass, men dette er den første med flytende biogass.

John Melby, ansvarlig for biogass i AGA, sier målet er å ha nok fyllestasjoner til at man kan kjøre klima- og miljøvennlig til alle de store byene i Norge. Stasjonen på Furuset vil ha drivstoff som utelukkende er fremstilt av norsk fiskeavfall, gjødsel fra husdyr, organisk avfall fra skog, matavfall, slam og kloakk. AGA legger stor vekt på at det er bærekraftig biogass og sier dette er sirkulær økonomi i praksis.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og John Melby klipper snoren ved anlegget på Furuset.

Nullutslipp
-Dette er så nære nullutslipp du kan komme, sa Elvestuen, og poengterte at dette ikke er en overgangsteknologi, men en teknologi vi skal ha med oss inn i fremtiden. Vi skal være med og dytte frem løsninger som dette og lovte økt støtte til slike tiltak gjennom Enova, som for neste år har fått økt støtten med 440 millioner kroner.

Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, fulgte opp med å understreke at biogass er en viktig del av å nå målet om å gjøre Oslo til en nullutslippsby innen 12 år, og kunne samtidig fortelle at Oslopakke 3-sekretariatet har fått i oppgave å se på mulighetene for rabatt eller fritak fra bompenger for biogasskjøretøy.

-Det er ikke et spørsmål om det kommer, men når det kommer, sa Berg.

 

 

Dropper skranken hos Vegvesenet

Opp mot 9 av 10 foretrekker nå Statens vegvesens selvbetjeningsløsninger på nett, fremfor å ringe eller møte opp på en trafikkstasjon. De mest populære tjenestene er knyttet til førerkort og kjøp og salg av bil.

les mer

Forskrift om bruk av kjøretøy – utgave 7

Forskrift om bruk av kjøretøy – utgave 7 kan nå bestilles. Er din bedrift abonnent på denne boken får dere den automatisk tilsendt i posten, alle andre kan bestille den i vår nettbutikk. Abonnerer du på Verkstedpakka har du tilgang i din digitale bokhylle allerede i dag.

les mer

Få alt vårt regelverk som e-bøker!

Nå kan du bestille Verkstedpakka og få alt vårt regelverk digitalt! Pakken gir deg alle våre hefter og bøker tilgjengelig som e-bøker på vår hjemmeside. Du kan enkelt søke etter det du er på jakt etter, klikke deg direkte fra innholdsfortegnelsen til kapitler og...

les mer