Etter en total nedstengning av produksjonen for alle nyttekjøretøy siden Korona-krisen traff Europa har Daimler nå besluttet en gradvis åpning av fabrikkene for Mercedes-Benz, Setra og Fuso.

De nye strenge smittevernhensynene medfører at samlebåndene vil gå med redusert hastighet. I tillegg er det færre medarbeidere på jobb per døgn i forhold til før krisen inntraff. Selv om fabrikkene er startet opp igjen vil det i en periode ikke være full kapasitet, noe som får følger for leveringstidene. 

Varebil
Alle varebilfabrikkene startet opp igjen denne uken. De første bilene til Norge er produsert og på vei til Bertel O. Steen.

Lastebil
Werk Wörth, like utenfor Karlsruhe, startet opp i redusert omfang mandag i forrige uke. Fuso fabrikken i Portugal vil starte opp igjen den 4. mai.

Buss
Fabrikkene som produserer de store bussene av merkene Mercedes-Benz og Setra, i Mannheim og Neu-Ulm, begge i Tyskland, samt i Istanbul i Tyrkia og Ligny i Frankrike, er operative fra denne uken. Minibussproduksjonen i Dortmund startet opp forrige mandag, den 20/4.

Deler
Daimlers Global Logistic Center, som er hovedleverandør av deler, har under hele unntakstilstanden vært operativ, men har nå full kapasitet og normal drift fra mandag 20/4.