RSA og BYD lanserte i går to nye biler til det norske markedet. En av dem, eTP3, er en elektrisk varebil de håper blir førstevalget for den miljøbevisste håndverkeren.

På Aker Brygge hadde RSA, som er BYD sin partner for satsning i Norge, utstilt den nye varebilen eTP3. Rett nok hadde de kun fått låne 5-seter utgaven av kineserne, men man fikk et godt inntrykk av hvordan 2-seteren vil bli. Ved første øyekast ser eTP3 ut som en Nissan e-NV200 i forkledning. Det gjør den også ved andre øyekast, om enn noe stuttere. Her har kineserne latt seg inspirere av Nissans design både innvendig og utvendig, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det er enkelt og funksjonelt. To skyvedører, topphengslet bakluke og interiør i hardplast som tåler en støyt.

Interiør eTP3

De mener selv bilen er perfekt for snekkere, rørleggere, elektrikere og andre håndverkere som ikke kjører hele dagen eller over lange avstander. Rekkevidden er oppgitt til 360 km etter NEDC standarden, batteriet er på 50kWh og kan lades fra 30-80% på en halvtime med CCS hurtiglader. Varerommet er på snaue 3,5 m3 men til gjengjeld er nyttelasten oppgitt til hele 920 kg.

Prisen på eTP3 er oppgitt til 324.900 kr og bilen kvalifiserer til Enova-støtte på 50.000 kr. Salg og levering av bilene skal være i gang i løpet av fjerde kvartal i år og kjøpes gjennom RSA sitt forhandlernettverk.

RSA planlegger også import av både 7,5-tonns og 19-tonns elektrisk lastebil fra BYD med levering i Norge i løpet av 2021. 7,5-tonns lastebilen kan prøvekjøres allerede til høsten og salget vil starte fortløpende.

BYD omtaler de seg selv som et teknologiselskap som er dedikert til å utvikle nullutslippsløsninger. De har i mange år jobbet med energigenerering og energilagring, og er den eneste aktøren i bilverden som startet som batteriprodusent. Mange kjenner kanskje logoen fra de elektriske bussene som ruller i Oslos gater, og på verdensbasis har de levert ut 45.000 e-busser hvorav 1.300 til Europa. Nå starter de sin satsning på personbiler og varebiler i Europa med Norge som første land ut.