Som første leverandør i Norge tilbyr Mercedes-Benz Uptime automatisk fjerndiagnose av kjøretøy under kjøring. Dette skal gi mer forutsigbarhet for kunde og mindre nedetid for bilen.

Mercedes-Benz Uptime er kort fortalt en nettverkstilkobling mellom kjøretøyet, Mercedes-Benz service og ditt transportfirma. Informasjon fra sensorer i kjøretøyet blir overført i sanntid og vil gjøre det mulig å planlegge vedlikehold og reparasjoner i forkant dersom det er behov for dette.

Om systemet oppdager en feil blir kjøretøyet diagnostisert mens man kjører. Feilen blir identifisert, eventuelle deler som må byttes blir logget og verkstedtime blir satt av på ditt foretrukne verksted eller på et passende sted langs din kjørerute.

Siden diagnosen allerede er tatt før bilen kommer på verksted blir nedetiden dermed redusert betraktelig. Verkstedet har i forkant fått informasjon om eventuelle deler som må byttes så de kan sørge for å ha disse på lager når bilen ankommer. Sjåføren kan også logge seg inn i Uptime og få oversikt over enkelt vedlikehold han kan utføre selv, som for eksempel etterfylling av AdBlue eller kontroll av dekktrykket.

-Uptime stiller følgelig større krav til verkstedenes delehåndtering, sier Norbjørn Nissestad, direktør for servicemarked hos Bertel O Steen. Tidligere var det samme regelsett for delehåndtering på personbil og varebil, men i forbindelse med lanseringen av Uptime har de utviklet et nytt regelsett som kun gjelder nyttekjøretøy.

Systemet har vært i bruk i våre naboland i noen år allerede, og nå er altså systemet rullet ut også her på berget. Hilde Jacobsen, produktsjef for Uptime hos Mercedez-Benz nyttekjøretøy, forteller at de har planlagt dette i god tid, og alle Actros og Arocs som er solgt siden 2016 er forberedt for systemet. Det samme gjelder Atego solgt i 2019.

– Vi har allerede rundt 1000 biler kjørende på norske veier som er klare for Uptime. Systemet er inkludert i alle serviceavtaler fra Mercedes-Benz og samtlige kunder med serviceavtale vi har kontaktet har takket ja til å aktivere Uptime, forteller Jacobsen.

Actros på turné
Samtidig som Uptime blir lansert slippes også nyheten om en Actros-turné i Norge. Importøren vil ha fem biler tilgjengelige og disse fordeles på to karavaner.

Karavene 1 starter i Tromsø 2. september og vil kjøre innom Harstad, Sortland, Narvik Bodø, Verdal, Trondheim, Molde, Ålesund og Gjøvik for den ender på Hamar 10-12. oktober. Karavane 2 starter i Bergen 2. september og kjører innom Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Arendal, Skien, Sandefjord, Drammen, Hønefoss og Oslo før den ender i Moss 30. september – 1. oktober.

-Det er veldig viktig for oss at kundene får prøve de nye speilkameraene på Actros 5 så de ser hvordan dette fungerer i praksis, sier Per Ragnar Johansen, direktør for Mercedes-Benz Nyttekjøretøy i Bertel O. Steen.

Han er også opptatt av å vise frem alle støttesystemene på Actros 5 som han fremhever som den største forbedringen fra forrige modell.

Ny daglig leder

Ny daglig leder

Etter 13 år i sjefsstolen har Kjersti Lillehagen overlatt ansvaret for driften til Jarle Kleppan fra 24. august.