Volvo Trucks og Volvo Maskin arrangerer nå Volvo Anleggsdager – et stort felles kundearrangement som går over 13 dager. Utstyr for over 100 millioner kroner er samlet på Hovinmoen ved Gardermoen og 5-6. mai er det åpent hus og mulighet for prøvekjøring.

50 mål med sand er gjort om til 900 m2 telt, flere utstillinger, kjøreløyper og teoristasjoner. Volvo Penta og Volvo Buss er også med og arrangementet utgjør dermed det største av denne typen Volvo noensinne har gjennomført.

-Vi er eneste produsent i verden som under ett varemerke kan vise frem en omfattende produktportefølje, både på anleggsmaskin og lastebilsiden. Det er helt unikt. Med dette arrangementet ønsker vi å formidle de fordeler det ligger i felles teknisk utvikling fra stor produsent sier adm. direktør i Volvo Norge AS, Waldemar Andrè Christensen.

Under kan du se en video fra byggingen av området.

Viser bredden
Sammen med kollega Gunnar Thorud, adm. direktør i Volvo Maskin, kunne de stolt ta imot de første kundene, mandag 24. april. Maskinsiden er bredt representert, fra den minste kompaktgraver på 1,8 tonn til anleggets største maskin, en 75 tonn tung gravemaskin.

– Vi er stolte av det store utvalget av anleggsmaskiner vi kan vise frem, og synes det er en fantastisk arena vi har rigget til her på Hovinmoen for å ta imot våre gjester. Vi startet med et stort og helt tomt område, og har satt opp et stort telt for utstilling og presentasjoner, et stort serveringstelt, samt en rekke mindre telt. Det er bygget baner både for våre rammestyrte dumpere og for Volvo lastebiler for ekstreme forhold, sier salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin.

Stasjonsprogram
De besøkende vil bli loset gjennom 6 stasjoner hvor de bl.a. får innføring i en rekke nyheter som Volvo Trucks har lansert de siste årene.

– Løftbar tandemaksel, krabbegir på I-Shift girkassa og automatisk innkobling av framhjulsdrift er noe av det vi ønsker å vise frem, sier prosjektleder Torstein Magelssen i Volvo Norge.

Miljøvennlig
Alle biler, maskiner og aggregat går på HVO100 syntetisk biodiesel under arrangementet, noe som muligens gjør Hovinmoen til Norges mest miljøvennlige anleggsplass i de 13 dagene arrangementet pågår.

I løpet av arrangementet er en egen dag satt av til å ta imot videregående skoler i Akershus og Oslo, og som nevnt to åpne dager, der alle som har lyst kan komme og prøve et stort utvalg maskiner og lastebiler. Det er også laget en egen sandkasse for de minste – dit har man hentet Volvo minigravere fra Hunderfossen Familiepark.

FAKTA

  • 900 m2 med telt totalt
  • Maskiner fra 1,8 til 80 tonn
  • 4 showtrailere
  • Over 20 lastebiler
  • Over 30 anleggsmaskiner
  • Volvo Penta utstilling
  • Volvo Buss utstilt
  • Verdier for over 100 millioner kroner

Nytt biogass anlegg i Oslo

Landets første fyllestasjon for flytende biogass ble i går åpnet på Furuset i Oslo av klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Fyllestasjonen er bygget av AGA og er den første av mange planlagte stasjoner som kommer til å åpne fremover. Fra før har AGA bygget flere stasjoner for komprimert biogass, men dette er den første med flytende biogass.

Nå får du alt vårt regelverk som e-bøker!

Nå kan du bestille Verkstedpakka og få alt vårt regelverk digitalt! Vårt nye tilbud gir deg alle våre hefter og bøker tilgjengelig som e-bøker på vår hjemmeside. Du kan enkelt søke etter det du er på jakt etter, klikke deg direkte fra innholdsfortegnelsen til kapitler...

Forbereder elektrisk distribusjon

MAN forbereder seg på en elektrisk fremtid når det gjelder distribusjonstransport. I september starter fullskalatester av batteridrevne TGM og TGS, og serieproduksjon er planlagt startet i 2021.

Prøver ut ny hybriddrivlinje for langtransport

Videreutviklingen av Volvo Concept Truck har resultert i Volvo Trucks sitt første hybridkjøretøy for langtransport. I tillegg til aerodynamiske forbedringer, rullemotstand og redusert vekt, har den nye versjonen også fått en hybriddrivlinje som skal redusere drivstofforbruk og CO2-utslipp med cirka 30 prosent.

Vi opplever for tiden problemer med beregning av frakt i vår nettbutikk. Fraktkostnaden kan bli endret ved fakturering. Dismiss