Volvo Trucks og Volvo Maskin arrangerer nå Volvo Anleggsdager – et stort felles kundearrangement som går over 13 dager. Utstyr for over 100 millioner kroner er samlet på Hovinmoen ved Gardermoen og 5-6. mai er det åpent hus og mulighet for prøvekjøring.

50 mål med sand er gjort om til 900 m2 telt, flere utstillinger, kjøreløyper og teoristasjoner. Volvo Penta og Volvo Buss er også med og arrangementet utgjør dermed det største av denne typen Volvo noensinne har gjennomført.

-Vi er eneste produsent i verden som under ett varemerke kan vise frem en omfattende produktportefølje, både på anleggsmaskin og lastebilsiden. Det er helt unikt. Med dette arrangementet ønsker vi å formidle de fordeler det ligger i felles teknisk utvikling fra stor produsent sier adm. direktør i Volvo Norge AS, Waldemar Andrè Christensen.

Under kan du se en video fra byggingen av området.

Viser bredden
Sammen med kollega Gunnar Thorud, adm. direktør i Volvo Maskin, kunne de stolt ta imot de første kundene, mandag 24. april. Maskinsiden er bredt representert, fra den minste kompaktgraver på 1,8 tonn til anleggets største maskin, en 75 tonn tung gravemaskin.

– Vi er stolte av det store utvalget av anleggsmaskiner vi kan vise frem, og synes det er en fantastisk arena vi har rigget til her på Hovinmoen for å ta imot våre gjester. Vi startet med et stort og helt tomt område, og har satt opp et stort telt for utstilling og presentasjoner, et stort serveringstelt, samt en rekke mindre telt. Det er bygget baner både for våre rammestyrte dumpere og for Volvo lastebiler for ekstreme forhold, sier salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin.

Stasjonsprogram
De besøkende vil bli loset gjennom 6 stasjoner hvor de bl.a. får innføring i en rekke nyheter som Volvo Trucks har lansert de siste årene.

– Løftbar tandemaksel, krabbegir på I-Shift girkassa og automatisk innkobling av framhjulsdrift er noe av det vi ønsker å vise frem, sier prosjektleder Torstein Magelssen i Volvo Norge.

Miljøvennlig
Alle biler, maskiner og aggregat går på HVO100 syntetisk biodiesel under arrangementet, noe som muligens gjør Hovinmoen til Norges mest miljøvennlige anleggsplass i de 13 dagene arrangementet pågår.

I løpet av arrangementet er en egen dag satt av til å ta imot videregående skoler i Akershus og Oslo, og som nevnt to åpne dager, der alle som har lyst kan komme og prøve et stort utvalg maskiner og lastebiler. Det er også laget en egen sandkasse for de minste – dit har man hentet Volvo minigravere fra Hunderfossen Familiepark.

FAKTA

  • 900 m2 med telt totalt
  • Maskiner fra 1,8 til 80 tonn
  • 4 showtrailere
  • Over 20 lastebiler
  • Over 30 anleggsmaskiner
  • Volvo Penta utstilling
  • Volvo Buss utstilt
  • Verdier for over 100 millioner kroner
Ny sjef for Mercedes lastebiler

Ny sjef for Mercedes lastebiler

Karin Rådström er utnevnt til styremedlem i Daimler Truck AG og blir ansvarlig for Mercedes-Benz Trucks fra 1. mai 2021. 

Produksjonen hos Daimler AG i gang igjen

Produksjonen hos Daimler AG i gang igjen

Etter en total nedstengning av produksjonen for alle nyttekjøretøy siden Korona-krisen traff Europa har Daimler nå besluttet en gradvis åpning av fabrikkene for Mercedes-Benz, Setra og Fuso.

Korona-forlengelse av utløpt førerett

Korona-forlengelse av utløpt førerett

Statens vegvesen gir åpning for en midlertidig forlengelse av utløpt førerett for trafikanter med førerett for tunge klasser, yrkessjåfør -og utrykningskompetanse samt førerkortinnehavere som er over 80 år, fordi det i forbindelse med Korona-utbruddet generelt er...