I Volvo Trucks’ nyeste lanseringsfilm har de bygget et 15 meter høyt, 58 tonn tungt lastebiltårn ved å stable de fire nye lastebilene oppå hverandre. I tillegg til det, plasserte de administrerende direktør Roger Alm, på toppen.

Den uvanlige filmen foregår om natten og starter med å vise lastebiltårnet som en enorm monolitt som gløder i det fjerne. Etter hvert som vi kommer nærmere, ser vi ulver i forgrunnen og får et glimt av en kvinnelig sjåfør. Når filmen når høydepunktet, med røyk- og lyseffekter, ser vi at mannen som står på toppen av lastebiltårnet faktisk er administrerende direktør for Volvo Trucks, Roger Alm.

Se filmen her:

 

Filmen lanseres én dag før den offisielle lanseringen av den nye serien med tunge lastebiler i Europa. Serien omfatter Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX. De fire lastebilene representerer omtrent to tredjedeler av Volvo Trucks’ leveranser.

– Dette er vår største lansering noensinne på Volvo Trucks.  Jeg er vant til det meste, men for meg var det definitivt en uvanlig dag på jobben å filme på lastebiltårnet. Og la oss bare si at jeg har en viss respekt for høyder. Jeg er en jordnær fyr, sa Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Filmen ble innspilt i slutten av 2019 på et testområde utenfor Volvos hjemby Gøteborg i Sverige. Både lastebiltårnet og størsteparten av de visuelle effektene er ekte, inkludert røyk og lys, noe en bakomfilm viser.

– Det tok omtrent en måned å designe og bygge tårnet og sørge for at det var trygt å kjøre. I hovedsak ble dette muliggjort takket være anleggsbilen, Volvo FMX, og den nye 38-tonns boggien som kunne bære vekten til de andre. Det krevde også jevn hastighet, jevn kurs og en dyktig lastebilsjåfør, sa Markus Wikström, ingeniør hos Volvo Trucks og en del av ingeniørteamet bak tårnet.

Bakomfilm: