Den nye tjenesten til Volvo Trucks, Posisjonering+,  gjør det mulig å følge med på lastebilens posisjon i sanntid. 

Det er alltid viktig at transporten ankommer til riktig tid, men for tidskritiske transportoppdrag kan det være helt avgjørende for å beholde en transportavtale. Med den nye posisjoneringstjenesten fra Volvo Trucks, Posisjonering+, er det mulig å spore lastebilens geografiske posisjon, minutt for minutt. Det er et hjelpemiddel som skaper de nødvendige forutsetningene for effektivere logistikk.

Når tidsplanlegging betyr alt
«Ett godt eksempel er betongbransjen. Tidsplanlegging betyr alt – lastebilen må være på plass på minuttet for å ta i mot betonglasten. Ved blanding av betong, justeres blandingen individuelt for å samsvare med tiden som er påkrevd for lasting samt nødvendig tid for levering og støping. Med Posisjonering+ er det mulig å bestemme nøyaktig når lastebilen kommer frem og å forberede betongblandingen i forhold til dette», sier Johan Östberg, produktspesialist hos Volvo Trucks.

Flere fordelsmessige funksjoner
I tillegg til funksjonen for sanntidsposisjonering, er det også mulig å definere et geografisk område, en reiserute eller et helt land og motta meldinger hver gang en av lastebilene passerer gjennom disse definerte områdene. Dette er spesielt nyttig for lagerstyring og -drift, der personalet må vite når en lastebil ankommer og når den kjører videre slik at de kan iverksette nødvendige tiltak. For visse typer transport gir posisjoneringstjenesten også andre fordeler.

«Hvis en lastebil avviker fra reiseruten, sender systemet en varsling. Dette skaper et tryggere og mer sikkert arbeidsmiljø for sjåfører som transporterer kostbare varer», sier Johan Östberg.

Kilde: Volvo