Waldemar rykker opp i Volvo-konsernet

av aug 30, 2019Volvo

Drøye tre år etter Waldemar Andrè Christensen ble tilsatt som ny administrerende direktør i Volvo Norge AS forlater han nå stillingen og vil i september tiltre som Vice President Truck Sales & Offering for Volvo Trucks Europe.

– Det er vemodig å forlate Volvo Norge, men jeg har hatt mange fine og spennende år, og ser nå fram til nye og utfordrende oppgaver, sier Waldemar.

Waldemar er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har i tillegg juridisk 1. avdeling fra universitetet i Bergen, i tillegg til å ha gjennomført Gründerskolen ved universitet i Oslo. Han har en variert bakgrunn og begynte i Volvo Norge i januar 2011 som produktsjef. Han kom til Volvo fra Mizzuki Motor AS der han hadde vært ansvarlig leder og medeier siden 2003.

Etter en kort periode som produktsjef tok 41-åringen over som leder av Direct Sales i Volvo Norge og jobbet med direkte salg til store kunder frem til han i januar 2014 overtok stillingen som salgsdirektør lastebil, med ansvar for alt lastebilsalg i Norge for Volvo og Renault. I april 2016 overtok han permanent som administrerende direktør, med ansvar for både Volvo og Renault merkevarene i det Norske markedet.

Rett inn i ledergruppen i Volvo Trucks Europe
Waldemar går inn i ledergruppen i Volvo Trucks Europe, og vil rapportere til Heléne Mellquist, som tiltrådte stillingen som SVP Volvo Trucks Europe tidligere i år.

– Waldemar vil bli en viktig ressurs i min ledergruppe, sier Heléne Mellqvist. Han har i flere år vist glimrende resultater for Volvo Norge, og tar med seg markedskunnskap, kundeerfaring og mye energi, som trengs for å ta større markedsandeler i Europa.

I sin nye rolle blir Waldemar kommersielt ansvarlig for alt salg av Volvo lastebiler i Europa, som er Volvo Trucks sitt desidert viktigste salgsområde.

I påvente av rekruttering av ny daglig leder for Volvo Norge, vil Karstein Ahlin, som i dag er direktør servicemarked, tre inn i rollen som fungerende administrerende direktør.

Kilde: Volvo pressemelding