Aksjon mot ulovlige verksteder

[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»2_3″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Statens Vegvesen har nylig gjennomført en landsomfattende aksjon mot ulovlige verksteder. Tallene som foreligger i den samlede oversikten viser at aksjonen har gitt tydelige resultater.

– Jeg er mektig imponert over alt personellet fra tilsyn og trafikkstasjonene rundt i hele Norge som har gjort en fantastisk jobb og fått til disse resultatene, sier Jon Molnes, leder for krimenheten i Statens vegvesen.

Aksjonen ble gejnnomført i samarbeid med politiet, arbeidstilsynet, tolletaten, skatteetaten, El-tilsyn, brannvesen og Fylkeskommune med flere.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_3″][et_pb_image admin_label=»Bilde» src=»https://lastogbuss.no/wp-content/uploads/2016/11/Pressefoto-Jon-Molnes-Foto-Monica-Knoff.jpg» alt=»Jon Molnes – Foto: Monica Knoff» title_text=»Jon Molnes. Foto: Monica Knoff» show_in_lightbox=»off» url_new_window=»off» use_overlay=»off» animation=»fade_in» sticky=»off» align=»left» force_fullwidth=»off» always_center_on_mobile=»on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_image admin_label=»Bilde» src=»https://lastogbuss.no/wp-content/uploads/2016/11/Oslo-aksjon-i-ulovlig-verksted-Foto-Monica-Knoff.jpg» alt=»Aksjon i ulovlig verksted. Foto: Monica Knoff» title_text=»Aksjon i ulovlig verksted. Foto: Monica Knoff» show_in_lightbox=»off» url_new_window=»off» use_overlay=»off» animation=»fade_in» sticky=»off» align=»left» force_fullwidth=»off» always_center_on_mobile=»on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» /][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Her er de foreløpige resultatene fra aksjonen:

 • Antall anmeldelser fra Statens vegvesen for ulovlig verksteddrift: 51
 • Fordelt på Region:
  • Nord: 3
  • Midt: 4
  • Vest: 10
  • Sør: 14
  • Øst: 20
 • Antall tilsynsrapporter fra Statens vegvesen: 24
 • Antall kjøretøy som vil bli innkalt til teknisk kontroll for knytning til slike verksted: 181
 • Antall kjøretøy som er blitt avskiltet: 123
 • Det er gjennomført besøk på 138 steder, hvorav det ikke var folk tilstede på 49 av dem. Det betyr at det er påtruffet folk på 89 steder.
 • Vegvesenet har dermed hatt reaksjoner på 75 av 89 steder hvor man gjennomførte kontroll.

Arbeidslivskriminalitet og sosial dumping

– Vi antok at det ville være mye å ta tak i før aksjonen, og det viste seg å stemme, sier Molnes, og han er ikke overrasket over at verkstedsaksjonen avdekket så mange uregelmessigheter.

– Innsatsen har bidratt til å sette tydelig fokus på utfordringene ved ulovlige verksteder. Det handler ikke bare om hva vegvesenet er ansvarlig for, det handler også om arbeidslivskriminalitet og sosial dumping, svart økonomi, tyvgods, ulovlig opphold – og vi har flere steder fått bekreftet at det er multikriminelle knyttet til stedene, forteller han.

Totalt ble 19 personer pågrepet av politiet under aksjonen og samarbeidende etater vil i tiden som kommer ilegge en rekke sanksjoner samt iverksette tiltak innenfor sine regelverk. Det vil nå bli arbeidet videre med å forfatte anmeldelser, samt følge opp tilsynsrapporter og søknader som måtte komme om godkjenning. Videre har Vegvesenets trafikkstasjoner en god jobb foran seg med å kalle inn og etterkontrollere biler.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Vi tar digitalisering på alvor