Scanias nye R- og S-serie er her

New generation Scania

I går kveld avslørte Scania hemmelighetene rundt sin nye R- og S-serie på pompøst vis i Grand Palais, Paris. Selv om det lenge har vært kjent at Scania kommer med nye modeller har detaljene rundt dem vært godt bevarte hemmeligheter.

Foran 1500 tilskuere, blant dem kunder, ansatte, pressefolk og en tidligere generalsekretær i FN, ble nye R500 og S730 rullet inn på scenen akkopagnert av lys, røyk og musikk. Scania har brukt ti år og nærmere 20 milliarder kroner på å utvikle sin nye generasjon lastebiler, og det var en tydelig stolt toppsjef i Scania, Henrik Henriksson, som hadde æren av å presentere dem.

-Dette er uten tvil den største investeringen i Scanias 125 år lange historie, sier Henriksson.

5% reduksjon i dieselforbruk
Produksjonen av bilene starter med en gang på fabrikken i Södertälje, og det er langtransportmodellene som først vil bli tilgjengelig for kunder. Blant forbedringene på den nye generasjonen er 5% reduksjon i dieselforbruk, takket være faktorer som bedre motorer, drivlinje og aerodynamikk. Scania beholder sin V8 motor, men lanserer samtidig en ny 13-liters sekssylindret motor som yter opp til 500 hestekrefter. De lover 45 prosent raskere girskift med fornyet OptiCruise girkasse, og adaptiv cruisekontroll som fungerer i hastigheter ned mot stillestående.

Ny teknologi
-Den mest merkbare forskjellen er de nye hyttene, men det at vi nå introduserer ny teknologi og nye tjenester som vil hjelpe våre kunder å få oversikt over kostnader og inntekter er den virkelig innovasjonen, sier Henriksson.

Se den nye generasjon Scania i aksjon i videoen under.

 

Vi tar digitalisering på alvor